Lichaamsgerichte psychotherapie

Lichaamsgerichte psychotherapie
Lichaamsgerichte psychotherapie gaat uit van onlosmakelijk samenspel tussen lichaam en geest. In onze samenleving leven we vaak puur vanuit ons hoofd, vanuit onze gedachten en overtuigingen. Het contact met ons lichaam is vaak ver te zoeken. Hier zoeken we expliciet naar contact met ons eigen lijf, de boodschappen van ons lichaam en de betekenis ervan voor ons leven.

Bij lichaamsgerichte psychotherapie raken we niet aan. Dat is niet nodig om meer in contact met onszelf te kunnen komen en een groter zelfbewustzijn te kunnen ontwikkelen. Het lijf wijst je de weg, ondersteund door ademwerk en reflectie met focus op het samenspel tussen lichaam en geest.

Ons hoofd (mind) is geprogrammeerd met overtuigingen, inzichten en perspectieven uit het verleden. Ze leiden doorgaans tot een herhaling van de ervaringen uit het verleden en het ‘koken met steeds weer dezelfde recepten.

Door de aandacht te verleggen naar de lichamelijke gewaarwording kunnen we nieuwe informatie en inzichten krijgen over wat we eigenlijk zelf nodig hebben. De ‘felt sense” brengt je incontact met de bevrorenheid, de onbewegelijkheid die je belemmert nieuwe wegen te kunnen gaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Voor
TheartofbeingaMAN

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt

Share This