Relatiebegeleiding

Relatiebegeleiding
Als man kun je jezelf terugvinden en ook jezelf verliezen in een relatie. De vraag is welk relatiecontract jij samen met je partner leeft?

Vaak zijn we niet alleen in onszelf verstrikt, maar ook in een relatie met een geliefde. Dat is heel menselijk, maar brengt niet de liefde dichterbij. Als je de onderlinge verstrikking kunt ontmaskeren, krjig je een relatie tussen twee autonome individuen die elkaar wezenlijk kunnen ontmoeten.

Op basis van de methodiek van Franz Ruppert bied ik ook relatiebegeleiding aan. In deze methodiek gaan we ervan uit dat de verstrikking in een relatie het gevolg is van een verborgen contract tussen de twee partners die allebei in een overlevingsstrategie leven.

Deze methodiek werpt op basis van ZELFontmoeting nieuw licht op ieders verleden, ieders opvoeding en de persoonlijke thematieken van beider ouders. Zo kunnen beide partners ieder voor zich, en in transparantie naar elkaar toe, beter onderscheiden welke oude pijn wordt wegstopt achter meer of minder (!) succesvolle overlevingsstrategieën.

Beide partners kunnen zich bewust worden, van zichzelf en van elkaar, welke pijn nog niet genomen is en hoe deze pijn verborgen wordt gehouden achter overlevingsstrategieën.

Partners hebben elkaar vaak juist onbewust uitgekozen op basis van complementaire overlevingsstrategieën. Als dit contract in stand blijft hoeven ze de verborgen thematieken niet aan te gaan en kunnen ze zich zo (illusoir) veilig blijven voelen. Meer bewuste partners zoeken elkaar juist op om juist wél de onbewuste delen naar het licht te kunnen gaan brengen.

Conflicten in relaties hebben vaak te maken met onuitgesproken verwachtingen, eisen, hoop op verandering van de partner. Daarmee wordt ook de verborgen pijn opgeroepen, die nu juist zo zorgvuldig verborgen of verdedigd wordt. Iemand kan alleen ZELF daarvoor verantwoordelijkheid gaan nemen, en zeker niet onder expliciete dwang of impliciete verwachting. Deze is essentieel voor het helen van trauma (childhood-trauma of oude kind-pijn).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Voor
TheartofbeingaMAN

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt

Share This