WALKING HOME
“We walk each other home.” (Ram Dass)
Het leven heeft me uitgenodigd nieuwe wegen in te slaan en nieuwe vormen te vinden voor het onderzoek naar het leven en dood, naar LIEFDE, naar MAN-zijn, naar Zielepad.
Corona heeft me enerzijds gedwongen om me verder af te zonderen, naar binnen te gaan, alleen te zijn, naar huis terug te keren. (we moesten allemaal wel op een of andere manier.)
Anderzijds heeft Corona me er ook op gewezen hoe zeer we deel zijn van een groter geheel, van de wilde natuur, van processen en fenomenen die ons mens-zijn overstijgen.
De natuur is veel meer dan een omgeving voor ruimte en ontspanning, veel meer dan een soort van “leisure space”, een park. Als mens maken we deel uit van een samenspel dat ons bevattingsvermogen vaak te boven gaat.
In deze tijd kwam ik ook het boek “Walking each other home” tegen van Ram Dass en Mirabai Bush. Ram Dass, was een spiritueel leraar die vorig jaar op 22 dec is overleden. Hij schrijft in het voorwoord: “I realized that I have been expressing what I know best when I am in dialogue with another person…..”
In deze tijd wist ik: er zijn nieuwe vormen nodig voor persoonlijk onderzoek, voor leren over leven en liefde, voor wezenlijke ontmoeting, voor in contact komen met de Wilde Natuur om jezelf te kunnen begrijpen als levend wezen.
Wat kom ik hier eigenlijk doen en wat weerhoudt me hiervan?
Deze nieuwe vorm is onderdeel van mijn mannenwerk geworden, van TheartofbeingaMAN: “Walking Home”.
Vanaf 15 januari ga ik daarom met een groep MANNEN maandelijks een vrijdag naar buiten, de wilde natuur in, actief zijn door een tocht van 20-25 KM te gaan lopen. Nederland is zo mooi, je moet er alleen wel op uit gaan en het zelf ervaren.
We gaan BINNENwerk en BUITENwerk doen: We werken met de omgeving, met een dagthema, met de omstandigheden, met de broeders, met oefeningen en structuren, met de stilte, de rust en de ruimte. Wij zorgen voor een vertrekpunt, een prachtige route en een lunch.
En onderweg: “We just walk each other home.”
PM me als je interesse hebt of vragen.