TheartofbeingaMAN: Winterweek

TheartofbeingaMAN: Winterweek

TheartofbeingaMAN (winterweek): Bezinningsweek voor mannen (op sneeuwschoenen)

22 FEB 2025 – 28 FEB 2025

Deze winter bezinningsweek is voor mannen die BUITENwerk (op sneeuwschoenen in de bergen) met BINNENwerk (zijnswerk) willen verbinden.

Stel je voor:

JIJ, op sneeuwschoenen, in de bergen, verse sneeuw, blauwe hemel, ontspanning door inspanning, kwetsbare mens, gehuld in beschermende kleding.

JIJ, in contact met jeZELF, je broeders en moeder Aarde; Je herinnert je weer wat je hier op Aarde komt doen.

Ga je mee de bergen in, deze krokusvakantie?! Om jezelf weer terug te vinden; lekker bewegen; verbonden met broeders, heerlijk eten, sauna, ontspanning door inspanning.

Want de wintertijd is een bijzondere tijd:

  • De winter is de tijd van verstilling, van inkeer, van regeneratie, van inspiratie in de stilte;
  • De winter is de tijd om je weer opnieuw te herinneren waarvoor je hier bent, waarvoor je leeft;
  • De winter is de tijd om inzicht te krijgen in wat er jou in de weg staat om je volle potentie te leven;
  • De winter is de tijd om je voor te bereiden op de aankomende lente;
  • De winter is de tijd om contact te maken met je verlangen in het leven;
  • De winter is de tijd om je te laten voeden door de stilte en de grootsheid van moeder natuur;
  • De winter is de tijd om al je zintuigen wakker te maken met fysieke uitdaging in de sneeuw.

TheartofbeingaMAN is een uitdagende en avontuurlijke mannenwinterweek in de Oostenrijkse Alpen (Bregenzerwald): Terug naar je ware natuur en een met Moeder Natuur!

We gaan buiten in de natuur de uitdaging van de winter in de bergen aan en tegelijkertijd in onze binnenwereld de persoonlijke grenzen verleggen. Zo kunnen we meer gaan ontspannen in de essentie van ons bestaan. Zo weet je beter wat je wilt. Zo kun je gaan doen waarvoor je bent geboren.

Deze winterbezinningsweek bestaat uit 10 elementen:

1. Dagelijks naar buiten, op sneeuwschoenen de bergen in om dagtochten te maken;

2. Dagelijks een programma voor bezinning (voor/ tijdens/ na de dagtocht) dat je ondersteunt in een proces van verstilling, inkeer, regeneratie, van inspiratie en contact met je unieke essentie;

3. Deelname in een prachtige mannengroep, die door het delen van ervaringen en samen optrekken ook je broeders worden;

4. Dagelijks in contact met moeder natuur, de wilde bron van ons bestaan;

5. Procesbegeleiding door Rens Meijkamp (mannenwerker, trauma-therapeut en lichaamsgericht begeleider)

6. Procesbegeleiding in de bergen door NKBV-Bergsportleider/ gids Mike Nikkels (veilig leren lopen op sneeuwschoenen in de bergen)

7. De hele week genieten (7 dagen, 6 overnachtingen) van volpension verzorging in het (1x) Hotel Das Flint, (4x) Neuhornbachhaus en (1x) Schwarzwasserhütte, im Bregenzerwald, Oostenrijk.

8. De hele week toegang tot ontspanning in de sauna van het Neuhornbachhaus;

9. Gedegen en persoonlijke voorbereiding door een kennismaking op vrijdagavond 6 december 2024 19-22 of op vrijdagavond 17 januari 2024 (19-22) en de voorbereidingsavond op vrijdagavond 7 februari 2025 (19.00 – 22.00) in Utrecht.

10. Het gebruik van een professionele uitrusting (sneeuwschoenen, pieps en peilstok in een rugzak) om veilig op sneeuwschoenen door de bergen te kunnen gaan.

Je komt met eigen vervoer naar Oostenrijk, naar Dornbin (800 KM vanuit Utrecht). De eerste nacht is in een comfortabel hotel. De volgende ochtend laten we de auto’s, bij Schoppernau, achter in het dal en lopen we omhoog naar het Neuhornbachhaus. De bagage gaat met de lift omhoog. Tijdens de week zullen we de oversteek maken naar de Schwarzwasserhütte, im Bregenzerwald, Oostenrijk.

Deskundige begeleiding

Onder deskundige begeleiding van de NKBV-Bergsportleider Mike Nikkels en de mannenwerker Rens Meijkamp, gaan we in Oostenrijkse Alpen (Bregenzerwald) op pad met een groep MANNEN voor BINNENwerk en BUITENwerk.

Het is een unieke gelegenheid om in de ongerepte bergen, de stilte van het besneeuwde landschap (opnieuw) kennis te maken met jezelf, met een groep andere natuurminnaars (M) en met moeder Natuur.

Samen met een kleine groep MANNEN gaan we er dagelijks op uit, wandelend op sneeuwschoenen, stevige dagtochten maken. Je zult leren voortbewegen in de sneeuw op sneeuwschoenen en leren omgaan met sneeuw en lawinerisico’s.

Voor deze tocht hoef je geen uitgebreide bergsportervaring te hebben. Je moet wel de basisconditie hebben om 6 uur te lopen met een kleine rugzak. Verder is het geen “luxe” vakantie: we overnachten in een authentieke berghut met goed eten, warme douches en een kleine sauna.

We organiseren een (gratis) informatie bijeenkomst in december of in januari waarop je vrijblijvend kunt komen kennismaken met ons, met de tocht en de sfeer van de winterbezinningsweek.

Voor alle deelnemers organiseren we een voorbereidingsavond op 7 februari 2025 in Utrecht, waarop we vertellen over technische voorbereiding, de benodigde uitrusting en kennismaken met elkaar en met het bezinningswerk.

De prijs voor deze winter bezinningsweek voor mannen voor 7 dagen (6 nachten) volpension is inclusief de huur van de sneeuwschoenen, de noodzakelijke lawine-uitrusting, de eventuele liften, bagagevervoer naar de hut, maar exclusief drankjes, versnaperingen.

Tot en met 15 december krijg je 200 euro SUPER EARLY BIRD korting: 1099 euro

Tot en met 21 januari krijg je 100 euro EARLY BIRD korting: 1199 euro

Daarna betaal je de all-inclusive prijs van: 1299 euro

De prijzen zijn ex BTW. Je krijgt een factuur op maat.

We vragen aan je om lid te worden van NKBV (52,50 euro) en zelf een bergsportverzekering (38,75 euro) af te sluiten

MANNENWERK

Deze avontuurlijke mannenweek is niet alleen een heerlijke sneeuwwandelweek, maar ook een week voor bezinning, persoonlijke reflectie en diepgaande verbinding.

In het dagelijks leven in Nederland zijn we als mannen vaak behoorlijk afgesneden van onze kracht, passie en inspiratie. We leven veel achter computers “in ons hoofd” en voelen vaak niet meer hoe zeer we verbonden zijn met alles en iedereen. In ons moderne, stadse leven splitsen we ons makkelijk af van onze eigen kern of essentie; We doen bijna alles alleen zonder steun van onze broeders. We weten niet meer dat we onderdeel van de schepping zijn, van de geweldige natuur waarin we leven, van de seizoenen en het weer.

Met deze sneeuwwandelweek brengen we verbroedering op alle lagen van ons bestaan weer dichterbij. We gaan uitdagingen aan die ons weer doen voelen wat de kern is van ons bestaan. Vanuit ons hoofd dalen we weer af in ons lijf. Fysieke inspanning en uitdaging in de natuur brengen ons weer in contact met ons voelen en onze gevoeligheid. Elke man is een gevoelig wezen. Het contact met je lijf geeft je toegang tot je eigen wijsheid en je eigen levensbron. Daarnaast kun je in contact komen met datgene wat in de weg staat om juist de verbinding met je eigen lijf weer te kunnen maken en om daarin verder te ontspannen.

Onderweg kun je onderzoek doen naar MAN-zijn: Waar kom jij werkelijk van tot leven? Wat geeft je energie en kracht? Wat geeft je vuur? We zullen onderweg handvatten aanreiken om jeZelf met al je levensenergie te kunnen bevrijden, om voluit jeZelf te kunnen gaan leven.

We houden het simpel:

• CLEAR MIND: met een heldere geest je eigen koers te kiezen

• WILD HEART: met een open hart alles te omarmen wat je ontmoet

• SENSUAL BODY: met je gevoelige lijf als kompas

Deze sneeuwwandelweek helpt je steeds vrijer en ruimer je MAN-zijn te gaan ervaren, je kracht, passie en inspiratie te voelen, de verbinding met andere mannen aan te kunnen gaan en je te verbinden met moeder Natuur.

Rens Meijkamp (TheartofbeingaMAN) zal leiding geven aan het mannenwerk.

BERGSPORTWERK

Mike Nikkels, ervaren bergsporter, gecertificeerd begeleider van bergtochten (NKBV) en deskundig bergsport leraar, zal jullie in de bergen en op sneeuwschoenen thuis doen voelen.

Mike is als “Staatlich Geprüfter Tourenführer al zo’n 30 jaar actief als gids voor de Nederlandse bergsport vereniging. Mike maakt je vertrouwd met de bergen en de bergsport. Onder zijn leiding zullen we dagtochten gaan maken.

Mike: “Voor mij is het zijn in de bergen meer dan alleen het leveren van een prestatie. De bergen geven mij zingeving, rust, kracht en balans. Ik ben er daarom graag en weet hoe krachtig dit schouwtoneel van natuurschoon en kracht kan bijdragen aan persoonlijke groei. De bergen bieden je een natuurlijke bron van wijsheid die, als je er voor open staat, helend kan werken op lichaam en geest.”

Mike en Rens maken jullie deelgenoot van de kracht van de natuur, de schoonheid van de bergen die ons zal brengen naar onze eigen wijsheid. We maken daarbij gebruik van de uitdagingen die zich rondom ons heen bevinden.

De Alpen zijn slechts een middel en geen doel op zich. Als de omstandigheden, het weer, de conditie en vaardigheden het toelaten zullen we ook een heuse topjes beklimmen.


REISSCHEMA

DAG

DATUM

OVERNACHTING

ACTIVITEIT

ZAT

22/2

1. Das Flint Dornbin

reizen naar Dornbin met eigen vervoer

ZON

23/2

2. Neuhornbachhaus

bergop lopen/ acclimatiseren in de hut/kennismaking met elkaar/ kennismaking met sneeuwschoenen en uitrusting

MA

24/2

3. Neuhornbachhaus

dagtocht 1

DIN

25/2

4. Neuhornbachhaus

dagtocht 2

WO

26/2

5. Schwarzwasserhütte

oversteek tocht

DON

27/2

6. Neuhornbachhaus

oversteek tocht

VRIJ

28/2

thuis

afdaling op sledes/ terug naar NL reizen met eigen vervoer

       
 
VRAGEN: Rens@TheartofbeingaMAN.nl of bel Rens: 0615083230
 
 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Voor
TheartofbeingaMAN

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt

Share This