TheartofbeingaMAN: Summerweek

TheartofbeingaMAN: Summerweek 2024

 

is een uitdagende en avontuurlijke mannenweek in de Oostenrijkse Alpen: Terug naar je ware natuur en 1 met Moeder Natuur!

We gaan dit jaar van 21 tot 28 juli 2024 opnieuw naar het Stubaital in Oostenrijk.

GRATIS kennismakings/ informatieavond op 12 april 2024 of 24 mei 2024 in Utrecht.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

TheartofbeingaMAN (Summerweek) 2024

“Into the Wild Mountains”

(Alpiene mannen bezinningsweek)

TheartofbeingaMAN (Summerweek) is een uitdagende en avontuurlijke mannenweek (van zondag 21 t/m zondag 28 juli) in de Oostenrijkse Alpen: Terug naar je ware natuur en 1 met Moeder Natuur!

We gaan BINNENwerk en BUITENwerk doen, plezier maken en persoonlijk onderzoek doen, jezelf ontmoeten en ook je broeders, inspannen en ontspannen, zelf aan de bak en je laten verwennen door goed eten in prachtige berghutten.

Voor het BUITENwerk gaan we op pad in de bergen. We leren veilig te bewegen door bergachtig landschap, over onbekend terrein, off-piste, off-road, over sneeuw en gletsjers, over rots en blokkenterrein, onder leiding van een gecertificeerde berggids.

Voor het BINNENwerk maken we gebruik van lichaamswerk, bewustzijnswerk en traumawerk. De vragen die leidend zijn in deze week, zijn:

* Wat is jouw pad?

* Welke weg ben je al gegaan?

* Wat zit er in je rugzak?

* Hoe zou het zijn om met een lichtere rugzak op pad te gaan?

* Waar zou je dan naartoe gaan?

We gaan buiten in de natuur de uitdaging van de bergen aan (BUITENwerk) en tegelijkertijd in onze binnenwereld de persoonlijke grenzen verkennen en verleggen (BINNENwerk). Zo kunnen we meer gaan ontspannen in de essentie van ons bestaan. We wisselen het bergsportwerk (BUITENwerk) af met bewustzijnswerk, lichaamswerk, inquiries, sharings (BINNENwerk).

Tijdens deze week staat de VERBINDING centraal: 1. met jeZelf, 2. met je broeders, 3. met de Natuur.

Onder leiding van deskundige begeleiding van de NKBV-Bergsportleider Mike Nikkels en de mannenwerker Rens Meijkamp, gaan we in een hoogalpiene (3000+) omgeving bergsportieve uitdagingen aan die voor ons als man openend, ontspannend en grensverleggend zullen zijn. We zullen dagtochten gaan maken in hoog-alpien terrein en we zullen je leren om veilig in deze woeste natuur te bewegen en om over Gletsjers te gaan, aan touw en op stijgijzers.

Voor deze tocht hoef je geen uitgebreide bergsportervaring te hebben. Je moet wel de basisconditie hebben om zo’n 6 uur te kunnen lopen met een lichte rugzak (8-10 KG). Verder is het geen “luxe” vakantie: we overnachten in authentieke berghutten met goed eten.

We overnachten in de SULZENAUHÜTTE (2200) met een tweedaagse uitstap naar de unieke Italiaanse berghut, das BECHERHAUS (Rifugio Gino Biasi, 3195)

We organiseren een (gratis) kennismakings/ informatieavond op 12 april 2024 of 24 mei 2024 in Utrecht, in Your Space (Concordia), Concordiastraat 68, 3551EM, Utrecht.

Op vrijdag 21 juni organiseren we in Utrecht een voorbereidingsavond 19-22 uur. We vertellen jullie dan meer over de voorbereiding, de bagagelijst, de uitrusting, de bergen en de omstandigheden.

KOSTEN

We bieden een all-inclusive week (8 dagen) voor 1199 euro (inclusief de huur van het technisch bergsport materiaal, 8 dagen/ 7 overnachtingen/ volpension/ begeleiding/ voorbereidingsdag/ intake gesprek/ persoonlijke begeleiding tijdens de week; de versnaperingen betaal je verder zelf.)

T/M 15 april krijg je 200 euro SUPER EARLY BIRD korting: 999 euro

T/M 27 mei krijg je 100 euro EARLY BIRD korting: 1099 euro.

Dit zijn ex. BTW prijzen; je krijgt een factuur op maat voor “persoonlijke ontwikkeling”.

Annulering kost je 100 euro tot 1 juni 2024; voor 01/07/2023 250 euro, voor 20/07/2023 500 euro.

+++++++++++++++++++++++++++++++

DUS: Ga je mee de bergen in?!

Om jeZELF weer terug te vinden; lekker te bewegen; te genieten van moeder natuur; te delen met broeders,

TheartofbeingaMAN (Summerweek) is een uitdagende en avontuurlijke mannenweek in de Oostenrijkse Alpen: Terug naar je ware natuur en een met Moeder Natuur!

Deze mannen-winter-bezinningsweek bestaat uit 10 ELEMENTEN:

1.

Dagelijks naar buiten om dagtochten te maken;

2.

Dagelijks een programma voor bezinning (voor/ tijdens/ na de dagtocht) dat je ondersteunt in een proces van verstilling, inkeer, regeneratie, van inspiratie en contact met je unieke essentie;

3.

Deelname in een prachtige mannengroep, die door het delen van ervaringen en samen optrekken ook je broeders worden;

4.

Dagelijks in contact met moeder natuur, de wilde bron van ons bestaan;

5.

Procesbegeleiding door Rens Meijkamp (mannenwerker, traumatherapeut en psycho-spiritueel begeleider)

6.

Procesbegeleiding in de bergen door NKBV-Bergsportleider/ gids Mike Nikkels (veilig leren lopen op sneeuw en ijs en rots in de bergen)

7.

De hele week genieten (8 dagen, 7 overnachtingen) van volpension verzorging in de Sulzenauhütte en het Becherhaus

8.

De hele week toegang tot koude ontspanning in de Sulzenaubach.

9.

Gedegen en persoonlijke voorbereiding door een introductie/ voorbereidingsavond in Your Space (Concordia) te Utrecht.

10.

Het gebruik van een professionele uitrusting om veilig op door de bergen te kunnen gaan (stijgijzers, gordel, touw, helm, pickel)

DESKUNDIGE BEGELEIDING

Onder deskundige begeleiding van de NKBV-Bergsportleider Mike Nikkels en de mannenwerker Rens Meijkamp, gaan we in Oostenrijkse Alpen de Alpiene Mannen Bezinningsweek organiseren.

Het is een unieke gelegenheid om in de ongerepte bergen, de stilte van het landschap (opnieuw) kennis te maken met jezelf, met een groep andere natuurminnaars (M) en met moeder Natuur.

KOSTEN

We bieden een all-inclusive week (8 dagen) voor 1199 euro (exclusief BTW en inclusief de huur van het technisch bergsport materiaal, 8 dagen/ 7 overnachtingen/ volpension/ begeleiding/ voorbereidingsdag/ intake gesprek/ persoonlijke begeleiding tijdens de week; de versnaperingen betaal je verder zelf.)

T/M 15 april krijg je 200 euro SUPER EARLY BIRD korting: 999 euro, ex BTW

T/M 27 mei krijg je 100 euro EARLY BIRD korting: 1099 euro, ex. BTW

Annulering kost je 100 euro tot 1 juni 2024; voor 01/07/2024 250 euro, voor 20/07/2024 500 euro.

We vragen aan je om lid te worden van NKBV (52,50 euro) en om zelf een bergsportverzekering (35,95 euro) af te sluiten.

MANNENWERK (binnenwerk)

Deze avontuurlijke mannenweek is niet alleen een heerlijke klim- of bergtocht, maar ook een week voor bezinning, persoonlijke reflectie en diepgaande verbinding.

In het dagelijks leven in Nederland zijn we als mannen vaak behoorlijk afgesneden van onze kracht, passie en inspiratie. We leven veel achter computers “in ons hoofd” en voelen vaak niet meer hoe zeer we verbonden zijn met alles en iedereen. In ons moderne, stadse leven splitsen we ons makkelijk af van onze eigen kern of essentie; We doen bijna alles alleen zonder steun van onze broeders. We weten niet meer dat we onderdeel van de schepping zijn, van de geweldige natuur waarin we leven, van de seizoenen en het weer.

Met deze bergtocht brengen we verbroedering op alle lagen van ons bestaan weer dichterbij. We gaan uitdagingen aan die ons weer doen voelen wat de kern is van ons bestaan. Vanuit ons hoofd dalen we weer af in ons lijf. Fysieke inspanning en uitdaging in de natuur brengen ons weer in contact met ons voelen en onze gevoeligheid. Elke man is een gevoelig wezen. Het contact met je lijf geeft je toegang tot je eigen wijsheid en je eigen levensbron. Daarnaast kun je in contact komen met datgene wat in de weg staat om juist de verbinding met je eigen lijf weer te kunnen maken en om daarin verder te ontspannen.

Onderweg kun je onderzoek doen naar MAN-zijn: Waar kom jij werkelijk van tot leven? Wat geeft je energie en kracht? Wat geeft je vuur? We zullen onderweg handvatten aanreiken om jeZelf met al je levensenergie te kunnen bevrijden, om voluit jeZelf te kunnen gaan leven.

We houden het simpel:

• CLEAR MIND: met een heldere geest je eigen koers te kiezen

• WILD HEART: met een open hart alles te omarmen wat je ontmoet

• SENSUAL BODY: met je gevoelige lijf als kompas

Deze bergtocht zal je helpen steeds vrijer en ruimer je MAN-zijn te gaan ervaren, je kracht, passie en inspiratie te voelen, de verbinding met andere mannen aan te kunnen gaan en je verbonden te weten met moeder Natuur.

Rens Meijkamp (TheartofbeingaMAN) zal leiding geven aan het mannenwerk.

Voor informatie en vragen:

bel Rens (0615083230) of

mail hem: Rens@TheartofbeingMAN.nl

BERGSPORTWERK (buitenwerk)

Mike Nikkels, ervaren bergsporter, gecertificeerd begeleider van bergtochten (NKBV) en deskundig bergsport leraar, zal jullie in de bergen thuis doen geraken. Mike is als “Staatlich Geprüfter Tourenführer al zo’n 30 jaar actief als gids voor de Nederlandse bergsport vereniging. Mike zal je, al doende, vertrouwd doen raken met de bergen en de bergsport. Onder zijn leiding zullen we tochten gaan maken, toppen beklimmen, gletchers oversteken.

Mike: “Voor mij is het zijn in de bergen meer dan alleen het leveren van een prestatie. De bergen geven mij zingeving, rust, kracht en balans. Ik ben er daarom graag en weet hoe krachtig dit schouwtoneel van natuurschoon en kracht kan bijdragen aan persoonlijke groei. De bergen bieden je een natuurlijke bron van wijsheid die, als je er voor open staat, helend kan werken op lichaam en geest.”

Mike en Rens willen jullie deelgenoot maken van de kracht van de natuur, de schoonheid van de bergen die ons zal brengen naar onze eigen wijsheid. We maken daarbij gebruik van de uitdagingen die zich rondom ons heen bevinden.

De Alpen zijn slechts een middel en geen doel op zich. Als de omstandigheden, het weer, de conditie en vaardigheden het toelaten zullen we ook een heuse top beklimmen en kennis maken met verschillende terreinsoorten. Op het programma staat in elk geval de beklimming van de Wilde Freiger (3418 meter).

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en agenda

Voor
TheartofbeingaMAN

 

Je hebt je succesvol ingeschreven. Klik op de bevestigingslink die je in je e-mail ontvangt

Share This